diriku peribadi

...kisah aku dalam melayani aksi kehidupan...

Mar 9, 2010

Wallpaper Saya?



saya telah di'tag' oleh saudari effa. maka, atas sebab itu saya meletakkan gambar di atas.

tersurat: gambar di atas merupakan printscreen wallpaper yang saya gunakan sekarang. barang-barang tersebut merupakan sebahagian dari koleksi barangan Chelsea yang ada dalam simpanan saya. sebahagiannya saya beli sendiri dan sebahagiannya adalah pemberian dari penyokong yang setia bersama The Blues. ada beberapa lagi barangan lain yang tidak sempat disertakan dalam gambar. mungkin akan disertakan dalam sesi fotografi kali kedua selepas ini.

tersirat: kenapa saya meletakkan gambar tersebut? jawapannya cukup mudah. kita sentiasa ingin melihat sesuatu yang kita suka atau minat setiap hari. adalah mustahil untuk saya melihat Chelsea bermain di hadapan mata saya pada setiap perlawanan. dan adalah mustahil juga untuk saya menjadikan Frank Lampard, John Terry, Didier Drogba, dan Joe Cole sebagai teman sebilik saya kerana mereka menetap di United Kingdom, saya pula di Malaysia. jadi cukuplah menjadikan gambar-gambar yang berunsurkan Chelsea sebagai wallpaper.

terselit: kenapa saya suka Chelsea? kali ini saya rasa jawapannya agak sukar. dalam melalui perjalanan hidup, kita pasti akan berdepan dengan pilihan. suka atau tidak, semestinya kita perlu melaluinya. dan kadang-kala kita tidak perlu punya sebab atas pilihan yang kita lakukan. seperti saya memilih untuk meminati Chelsea, saya pun tidak pasti apa sebabnya. Chelsea pasukan hebat? Manchester United, Arsenal, Liverpool, AC Milan, Inter Milan, Barcelona, dan Real Madrid juga pasukan hebat. Chelsea bermain cantik? terus terang saya katakan, Arsenal mampu bermain lebih cantik. Chelsea pasukan unggul? Manchester United punya kejayaan lebih banyak dari Chelsea. lantas, apa sebabnya? maaf, saya tidak mampu untuk menjawab. tapi ini pilihan saya. setiap apa yang kita pilih dalam hidup kita tidak semestinya betul, tetapi tidak juga salah. cuma terima pilihan kita dengan penuh keikhlasan dan penerimaan. justeru pilihan itu mampu memberi kepuasan dan ketenangan kepada kita. saya berkata secara umum, bukan dalam konteks bola sepak sahaja.

5 reaksi:

cik aso said...

haaa... memang baru nak tnya napa minat Chelsea.tp dah kena jawab dah.bagus2.adik akak yg bongsu pun minat Chelsea.tp akak dgn adik no. 2 minat MU.akak pun tak tau napa minat MU.haha.

kiera-fishies said...

mantap!

=)

anak melayu said...

kak ina- kem salam kt adik. dia xda koleksi brg2 chelsea ke nk tuka2?

kiera- mantop laa..haha

eVy-D-YaNa said...

ni tag siap bg hujah2 lagi...dasat2!!~~ ;D

tunbegia said...

sungguh fanatik,

salamm,